Dagelijkse transporten
voor Cebo Holland

Dagelijkse transporten voor CEBO Holland

Voor Cebo Holland verzorgt BUKO dagelijks het transport van mineralen tussen Overslag Bedrijf Amsterdam en de fabriek in IJmuiden. Deze transporten vereisen snelheid, efficiëntie en veiligheid. De samenwerking startte in 2010; onlangs is het contract verlengd tot 2020.

Een gedeelte van de mineralen (voornamelijk bariet) wordt rechtstreeks in IJmuiden gelost en door BUKO intern verplaatst van de opslaghal naar de fabriekshal. Ook transporteert BUKO Transport jaarlijks zo’n 100.000 ton bentoniet voor Cebo.

Cebo Holland levert al meer dan 40 jaar hoogwaardige industriële mineralen en additieven. Het is een vooraanstaande leverancier voor de olie- en gasboringindustrie in het Noordzeegebied. Het hoofdkantoor, de productiefaciliteiten en het logistieke centrum zijn gevestigd in de haven van IJmuiden.

De komende periode zullen BUKO en Cebo Holland de samenwerking naar een hoger niveau tillen. De focus ligt op veiligheid, flexibele werk- en aanlevertijden en de inzet van nieuwe type voertuigen zoals de kiptrailers. Beide contractpartners hebben veiligheid en milieu hoog in het vaandel staan.

Marjolein Res, supply chain manager van Cebo: “In BUKO vonden we een transporteur die meedenkt en waar nodig snel kan schakelen. Deze aspecten zijn voor ons zeer belangrijk. BUKO introduceerde het key accountmanagement bij ons. Daarmee proberen we het proces verder te optimaliseren. We hebben in BUKO een uitstekende partner gevonden.”

Bijzonderheden project

  • Ruwe grondstoffen worden door Cebo vanuit de hele wereld (o.m. India, USA, Turkije, Marokko) aangevoerd en opgeslagen bij het Overslag Bedrijf Amsterdam (OBA) en bij Cebo in IJmuiden.
  • De grondstoffen worden gemalen of gezeefd in de Cebo-malerij met een productiecapaciteit van meer dan 200.000 ton per jaar. Producten worden met succes toegepast, onder meer in de civiele techniek en de milieutechniek.
  • Ieder jaar transporteert BUKO Transport 100.000 ton bentoniet.
  • BUKO Transport beschikt over een GMP+certificaat (schoonmaakprotocol) dat vereist is voor het vervoeren van bentoniet.
  • Sinds eind september worden de vrachtwagens door BUKO beladen met een nieuwe Hyundai 960-shovel.

Meer weten?

Bel 0251 – 26 27 30

100.000

ton bentoniet transporten per jaar

tot 2020

contract verlengd

Aanvullende dienstverlening

Bulktransport

Langetermijn­relaties

Daar zijn we trots op!

Wij helpen u ook graag verder

Bel ons voor de zekerste weg naar een geslaagd project.

Direct meer weten? Bel 0251 - 26 27 30